HEWI MAG / NEWS

Badkamertrend: Zo ziet een moderne badkamer eruit in 2024

Ontdek de baanbrekende badkamertrends voor 2024 en laat u inspireren door innovatieve, barrièrevrije sanitaire oplossingen. Van duurzame materialen tot veelzijdige kleurenpaletten, leer hoe u eigentijdse ontwerpen in uw projecten kunt integreren: 

  1. Duurzame badkamer 
  2. Trendkleur van 2024 voor badkamers
  3. Hulpmiddelen voor persoonlijke verzorging: Best mobiel 
  4. Moderne badkamermeubels: Geometrische vormen zijn trendy 

Duurzame badkamer: De badkamertrend van 2024

In 2024 staat de duurzame badkamer in het middelpunt van de huidige badkamertrends. Duurzaamheid verwijst niet alleen naar het besparen van water, maar ook naar het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Gerecycled glas, bamboe en herbruikbaar hout zijn uitstekende opties. Hoogwaardige kunststoffen bieden eveneens een duurzaam en onderhoudsvriendelijk alternatief. HEWI gebruikt gerecycled plastic in de nieuwe Re-Sitzfamilie, die bestaat uit een mix van gerecycled polypropyleen en gerecycled polyamide. Zo vermindert HEWI plastic afval en creëert het unieke, levendige oppervlakken.

Waterbesparende kranen zijn een ander belangrijk aspect van een duurzame badkamer. Daarmee kunt u efficiënt water gebruiken zonder aan comfort in te boeten. Zoek bij uw keuze van kranen naar modellen die zijn uitgerust met moderne technologie om het waterverbruik tot een minimum te beperken.

 

Trendkleur van 2024 voor badkamers: Stijlvolle kleurtinten staan centraal

Volgend jaar zullen we een boeiende verscheidenheid aan kleuren zien die de huidige badkamertrend aanzienlijk zullen beïnvloeden. Een combinatie van:

  • rustgevende pasteltinten
  • aardetinten
  • levendige kleuraccenten

Dit palet biedt een schat aan mogelijkheden om een ontspannen sfeer te creëren en van de badkamer een echte feel-good plek te maken.

Of het nu gaat om trendy kleuren of de persoonlijke lievelingskleuren van uw klanten, het barrièrevrije HEWI Systeem 900 biedt met zijn aanbod van meer dan 4.500 kleuren voor elk interieur de juiste tint. Met deze verscheidenheid kunnen unieke kleurconcepten worden gerealiseerd die de badkamer een persoonlijk karakter geven. Helemaal volgens het motto: Maak uw eigen keuze - Kies uw eigen kleur.

Hulpmiddelen voor persoonlijke verzorging: trend van comfort en functionaliteit in de badkamer

In de huidige badkamertrend spelen hulpmiddelen voor persoonlijke verzorging, zoals douchezitjes of inklapbare grepen een belangrijke rol. Ze bieden niet alleen comfort, maar ook functionaliteit. Mobiele hulpmiddelen maken het mogelijk om de badkamer zodanig in te richten dat deze voldoet aan de specifieke behoeften van de gebruiker. Deze producten garanderen dezelfde functionaliteit als vast geïnstalleerde hulpmiddelen en zijn net zo robuust. Ze kunnen wel aan de muur worden bevestigd om ruimte te besparen.

In het HEWI Systeem 900 vindt u bijvoorbeeld een mobiele, inklapbare greep in mono- en duo-uitvoering. Dankzij de eenvoudige montage zonder gereedschap kunnen de hulpmiddelen naar wens worden bevestigd en indien nodig weer worden verwijderd. Dit aspect maakt de barrièrevrije badkamer flexibel en aanpasbaar.

Moderne badkamermeubels: Geometrische vormen zijn trendy

Geometrische vormen, met name het vierkant, kenmerken de designs en badkamertrends voor 2024 en creëren een duidelijke, eigentijdse esthetiek. Deze designprincipes creëren een eigentijdse esthetiek die de ruimte een duidelijke structuur geeft. Het gebruik van rechtlijnige en puristische badkamermeubels ondersteunt de organisatie en netheid in de badkamer aanzienlijk.

De doordachte ontwerpen zorgen ook voor een comfortabel gebruik. Accessoires zoals handdoekrekken of zeepdispensers van de designvariant S 900 Q zijn visueel aantrekkelijk en praktisch. 

In dit artikel vindt u meer informatie over welke invloed het design van producten heeft op de badkamer: Vormgeving in het interieurontwerp van de badkamer

Washplace equipped with towel rail and soap dispenser in the colour white matt

Universeel design: De behoeften van gebruikers in de barrièrevrije badkamer

Barrièrevrije badkamers, in de zin van universeel design, zijn ontworpen voor mensen met verschillende fysieke of cognitieve beperkingen. Een barrièrevrije badkamer moet voor iedereen comfortabel te gebruiken zijn. Het is daarom voordelig als het grijpstangen, douchezitjes, in hoogte verstelbare toiletten, barrièrevrije wastafels, voldoende opbergmogelijkheden, inklapbare handgrepen evenals mobiele zitplaatsen en handige accessoires heeft.

Barrièrevrije badkamer met een modern design

In 2024 draait het bij de badkamertrends om duurzaamheid, verscheidenheid aan kleuren, comfortabele hulpmiddelen en moderne ontwerpen. De integratie van deze trends maakt barrièrevrije badkamers mogelijk die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Want een barrièrevrije badkamer betekent helemaal niet dat er geen trendy designs gebruikt kunnen worden.

 

 

Mis geen enkele trend, schrijf u nu in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van innovatieve, sanitaire oplossingen en mis geen enkele nieuwe trend. Schrijf u nu in voor onze gratis nieuwsbrief en ga een toekomst vol moderne, barrièrevrije badkamerontwerpen tegemoet.

 

 

Overige thema´s