5 interieurideeën voor de moderne hotelbadkamer in 2023

Bent u belast met de planning en inrichting van de badkamers van een hotel? Maar wat zijn de huidige trends op dit gebied? In dit artikel leert u welke inrichtingsideeën voor moderne hotelbadkamers u in 2023 niet mag missen. 

Bij de keuze van een hotel is de badkamer voor veel gasten een doorslaggevende factor. Als de badkamer van het hotel aantrekkelijk is ontworpen, modern is uitgerust en een eigentijds concept heeft, neemt de kans toe dat potentiële gasten naar het hotel worden getrokken. Natuurlijk ligt de nadruk in hotelbadkamers - net als in privébadkamers - op functionaliteit. De sanitaire uitrusting draagt echter bij tot het welzijn en het comfort van de hotelgasten. Want wie wil zich niet thuis voelen in een moderne badkamer met een karakteristiek kamerconcept?

Unieke kamers die een bijzondere charme uitstralen, een herkenningswaarde hebben en de hotelgasten een gevoel van bijzonderheid geven, spelen een belangrijke rol om zich te onderscheiden van de concurrentie. Met deze 5 moderne inrichtingsideeën voor badkamers zult u hotelgasten inspireren:

Bad, ausgestattet mit Sanitäraccessoires wie Handtuchhalter, Seifenspender, Toilettenpapierhalter in der Farbe Weiß matt

1. Minimalistisch en functioneel 

Minimalisme is een trend die nu niet alleen in de levensstijl van veel mensen tot uiting komt, maar ook in inrichtingsconcepten. Met systeem 162 van HEWI in mat wit nodigt u hotelgasten uit zich echt thuis te voelen in de hotelbadkamer. Het puristische design en de rechte lijnen van de sanitaire accessoires zijn bijzonder elegant en tijdloos. Ze passen perfect in bestaande kleurconcepten of zetten exclusieve accenten. Systeem 162 is ook gemaakt van robuuste materialen. Dit maakt de accessoires voor wastafel, wc en douche ideaal voor gebruik in drukke hotelbadkamers.  

2. Filigrane en geometrische basisvormen 

Filigraan sanitair geeft de hotelbadkamer lichtheid en vergroot de ruimte. Dit is vooral een voordeel als de badkamer in het hotel een kleine oppervlakte heeft of zich aan de binnenkant bevindt. In combinatie met geometrische basisvormen hebben delicate meubelstukken een duidelijk design dat bijzonder aantrekkelijk is voor gasten.  

Met het inrichtingsidee systeem 815 kunt u in de hotelbadkamer geometrische vormen combineren met filigraan design. Elementen van gebogen staal benadrukken het filigraan design van de accessoires en geven ze lichtheid. Het systeem wordt gekenmerkt door zijn functionaliteit bij douche, wc en wastafel. De accessoirelijn is verkrijgbaar in zowel een verchroomde, hoogglanzende uitvoering als een matzwart oppervlak - en biedt designopties voor de unieke hotelbadkamer. De inzetstukken, zoals die in de zeepdispensers of bekers, zijn gemaakt van gesatineerd kristalglas. Dit geeft de producten een bijzonder hoogwaardige uitstraling.  

Met de innovatieve zelfklevende bevestiging voor systeem 815 biedt HEWI de mogelijkheid om de accessoires naar eigen idee en wens te monteren - en dat zonder boren. Dit type bevestiging maakt het ook overbodig om op de voegen te letten. Als de accessoires moeten worden verplaatst of verwijderd, kunnen ze worden verwijderd zonder resten achter te laten door de zelfklevende bevestiging - waardoor hoogwaardige oppervlakken worden beschermd tegen beschadiging.  

3. Minimalistische vormtaal 

Sanitaire uitrustingen met een minimalistische vormtaal spreken voor zich en zijn visueel terughoudend. Ze stellen de ruimte open voor kleuren of bewust geplaatste accenten in het meubilair en laten die voor zichzelf werken.  

Voor de uitvoering van dit ontwerp is systeem 100 ideaal. Het is doordacht tot in het kleinste detail. De sanitaire accessoires overtuigen door hun minimalistische vormtaal, slimme functies, hoog gebruiksgemak en het gebruik van hoogwaardige materialen. Dit alles maakt van systeem 100 de perfecte oplossing voor de hotelbadkamer. De producten zijn verkrijgbaar in edel chroom met inzetstukken van gesatineerd kristalglas.  

Systeem 100 verbindt de zones van sanitair en beslag met elkaar. De systeemcompetentie maakt het mogelijk een consequent puristisch ruimte-ontwerp te realiseren dat ondanks een minimalistische vormgeving een hoge functionaliteit biedt.  

4. STIJLVOLLE BARRIÈREVRIJHEID

De barrièrevrije inrichting van sanitaire ruimtes wordt steeds belangrijker in de wereld van vandaag. Want barrièrevrije badkamers bieden niet alleen veel voordelen voor mensen met een beperkte mobiliteit, maar verhogen ook merkbaar het comfort van alle gebruikers.  

Met meer dan 4.500 mogelijke kleuren biedt het barrièrevrije HEWI systeem 900 individualiteit in kleurontwerp - het combineert dus barrièrevrijheid en ontwerpdiversiteit. In actuele trendkleuren of in de persoonlijke lievelingskleur - de barrièrevrije oplossingen van systeem 900 passen in elk interieurconcept. Zo ontstaan unieke, grenzeloze kleurconcepten die hotels een persoonlijke herkenningswaarde geven en accenten zetten. Helemaal volgens het motto: Maak uw eigen keuze - Kies uw eigen kleur! 

Bij de individueel gepoedercoate sanitaire oplossingen is ook beslag in de gewenste kleur verkrijgbaar. Met grepen uit systeem 270 in combinatie met systeem 900 kunt u unieke ruimteconcepten creëren, van de deur tot de badkamer.  

5. Puristisch ontwerp en duidelijke lijnen 

Hoewel de stijl van het purisme al in de 20e eeuw opkwam, is het vandaag de dag nog steeds een onderdeel van de architectuur waarop veel verantwoordelijke mensen in de sector vertrouwen. De stijl wordt gekenmerkt door duidelijke lijnen en eenvoudige geometrische vormen. Inrichtingsoplossingen in deze designrichting geven een hotelbadkamer een minimalistisch en tegelijkertijd hoogwaardig en tijdloos design. 

De accessoires van systeem 800 combineren helderheid en purisme met functionaliteit. De modulaire opbouw van het systeem biedt een groot aantal combinatiemogelijkheden - zo kunt u de hotelbadkamer naar eigen idee vormgeven. Systeem 800 omvat accessoires voor wastafel, wc en douche alsook barrièrevrije producten. De barrièrevrije oplossingen zijn afgestemd op de behoeften van de gebruikers. Ze zijn ergonomisch ontworpen, bieden veilige ondersteuning en hulp bij dagelijkse routines. Met systeem 800 wordt de hotelbadkamer niet alleen bijzonder elegant, maar ook nog eens comfortabeler.  

Vul de HEWI sanitaire accessoires aan met handige en functionele universele producten. Deze kunnen worden gecombineerd met alle sanitaire systemen. Met praktische toevoegingen zoals haardrogers, handdouches of cosmeticaspiegels kunt u hotelgasten meer comfort bieden en hun het gevoel geven dat ze echt verwend worden.  

Hotelbadkamers eigentijds en elegant inrichten

Of u nu een hotelbadkamer wilt inrichten in actuele trendkleuren, tijdloos wit, met minimalistische of puristische accessoires of filigrane, minimalistische vormtaal - met de sanitaire systemen van HEWI vindt u de juiste producten voor uw inrichtingsideeën.

Op de hoogte blijven

In onze gratis nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van nieuwe producten en interessante onderwerpen op het gebied van sanitair en armaturen. Wilt u niets missen? Schrijf u dan nu in voor onze gratis HEWI nieuwsbrief. 

 

Meer onderwerpen