HEWI Mag / Referenties

Comfortabele sanitaire oplossingen in het gastenverblijf van Abram Gurewicz

Kunstig houtsnijwerk op de gevel, zichtbare elementen van Russische houten huizen, menig detail gekopieerd uit de Zwitserse Alpenarchitectuur: in Otwock, niet ver van de Poolse hoofdstad, ontstond ooit een zeer unieke mix van stijlen van elegante kuuroorden en privé-huizen. Vandaag laat het oude Abram Gurewicz Guest House zien hoe de architectuur van die tijd elegant kan samengaan met moderne gebruiksconcepten. Ontdek hoe bij renovatie met sanitaire oplossingen van HEWI barrièrevrije badkamers met hotelcomfort zijn ontstaan.

Traditionele houten architectuur gecombineerd met de eisen van deze tijd

Ten zuiden van Warschau, in Otwock aan de rivier de Świder, stond aan het eind van de 19e eeuw een rij huizen. Imposante houten herenhuizen zijn in het midden van de 19e eeuw naast elkaar gebouwd. Het Abram Gurewicz Guesthouse maakt deel uit van een ooit adellijke ambiance: gelegen in het midden van een bosje, omgeven door paviljoens, ontworpen met veel glas en lichte kamers.

Hier, in de traditie van de "Świdermajer" stijl, ontmoeten Russische en Poolse accenten elkaar met invloeden uit Zwitserland. De hoogtijdagen als kuuroord zijn al lang voorbij, maar veel van de historische gebouwen hebben een nieuw leven gekregen.

Hout ontmoet baksteen en moderne concepten van glas: het gastenverblijf schittert in een nieuw design

Het gastenverblijf van de Abram Gurewicz Villa, gebouwd als kuuroord, is een van de grootste houten gebouwen in Polen. Omgeven door dichte bossen stond het historische gebouw van hout en baksteen lange tijd ongebruikt.

Het representatieve gebouw vertoont in zijn stijl invloeden van de regionale houten architectuur, maar ook van Zwitserse en Russische elementen, zoals die aan het eind van de 19e eeuw bestonden. Ze waren in de mode in het begin van de twintigste eeuw.

Hoe een modern medisch centrum tot stand kwam in historische architectuur

De verbouwings- en renovatiewerkzaamheden in het oude gastenhuis hadden tot doel de architectonische parel in zijn oude luister te herstellen. Tegelijkertijd moest het gebouw echter een nieuwe bestemming krijgen: het gehele gebouw moest worden aangepast aan de behoeften van een modern medisch centrum.

Het karakter van het beschermde gebouw mag daarbij niet worden aangetast. De decoratieve elementen van de houten gevels behoren, net als het interieur, tot de schatten van een lang vervlogen architectuur.

Het nieuwe concept creëert een verbinding met de omringende natuur met uitgestrekte veranda's aan het einde van elke vleugel van het gebouw. Grote glasvlakken, lichte houten constructies die de oorspronkelijke stijl overnemen, doen de grenzen vervagen tussen de binnenruimten en het parklandschap buiten.

Het directe contact met de natuur is hier, gisteren als vandaag, het heilzame middelpunt van de waarneming, ongeacht of de toeschouwer zich in het gebouw of in het park bevindt. De lichte kleuren van de gevel, helder wit en lichtgrijs, benadrukken de lichtheid die de historische bouwstijl zelfs in zijn moderne versie uitdrukt.

Met de gerenoveerde en technisch uitgewerkte verbouwing van het Guesthouse laat Grupa 5 een van de mooiste gebouwen van de ongewone "Świdermajer" stijl die hier gecreëerd is, na vele jaren weer schitteren.

Systeem 900 creëert barrièrevrije sanitaire ruimten met hotelcomfort

Bij de renovatie van het gastenverblijf van Abram Gurewicz werden de badkamers aangepast aan de moderne behoeften van de patiënten. System 900 is het antwoord op de complexe eisen van barrièrevrije badkamers. Producten zoals opklapbare steunklapgrepen en douchezitjes zijn tot in het kleinste detail doordacht - ze overtuigen door functionaliteit, duurzame kwaliteit, slimme montagetechniek en hygiënisch design.

System 900 voldoet aan de eisen van de meest uiteenlopende gebruikersgroepen in gezondheidszorggebouwen - of het nu gaat om een ziekenhuis of een seniorenresidentie. Met het oppervlak van roestvrij staal zet System 900 accenten in de badkamer van het Abram Gurewicz's Guesthouse en creëert barrièrevrije sanitaire ruimtes met hotelcomfort.

HEWI dispensersystemen van de Serie 950 completeren de sanitaire uitrusting in het Abram Gurewicz's Guesthouse. Esthetische dispensersystemen en afvalcontainers van hoogwaardig roestvrij staal harmoniëren met de barrièrevrije sanitaire oplossingen.

Grupa 5: de innovatieve architectuur van Polen voor individuele eisen

Sinds 1998 plannen en realiseren de zes partners van Grupa 5 Architects hun projecten in Mokotow, de trendy internationale wijk in het centrum van Warschau.

Gesteund door ongeveer 30 architecten en een dicht netwerk van samenwerkingspartners, ingenieurs en consultants realiseert het team zijn internationaal geprezen projecten. De portefeuille omvat uiteenlopende projecten, van woon- en kantoorgebouwen tot openbare gebouwen, culturele gebouwen of een tempel.

De Nederlandse ambassade in Warschau, het Museum voor Hedendaagse Kunst, het Centraal Station van Warschau of de Poolse ambassade in Berlijn profiteren allemaal van de creatieve ideeën en de aandacht voor de individualiteit van elk gebouw, die kenmerkend zijn voor Grupa 5.

De projecten van Grupa 5 geven blijk van een zeer innovatieve en duurzame stijl. Zij bieden architecturale en technische oplossingen waarbij steeds rekening wordt gehouden met de individualiteit van zowel de klant als het gebouw. Met hun bekroonde projecten stellen zij nieuwe normen in de Poolse architectuurindustrie.

Kom meer te weten over toegankelijke oplossingen in gebouwen voor de gezondheidszorg

Krijg nieuwe perspectieven op universeel ontwerp, laat u inspireren door architecturale oplossingen en ontdek hoe creatief toegankelijkheid kan zijn!

Download uw persoonlijke uitgave gratis als PDF.

Two stacked brochures labelled Design Comfort Care

 

Publicatie gratis downloaden

Details

Objecttype

ZORG

foto's

-

Locatie

Otwock

Architect

Grupa 5 Architecten

jaar

-

bouwer

-

Producten gebruikt

Andere onderwerpen