HEWI Mag / Referenties

Esthetische barrièrevrije oplossingen in het Lighthouse Hotel & Spa Büsum

De populaire vakantiebestemming Büsum wordt gekenmerkt door zee, strand en wind. Naast schilderachtige landschappen heeft de Noordzee ook zijn ruwe kant, wanneer stormen woeden en de golven ruisen. Het Lighthouse Hotel & Spa Büsum laat zien hoe de natuur het interieurontwerp heeft beïnvloed en hoe barrièrevrije oplossingen esthetisch in het totaalconcept passen.

Het architectenbureau heeft het veelzijdige karakter van het kustlandschap verwerkt in het ontwerpidee voor het Lighthouse Hotel & Spa. Het resultaat is een stijlvol designhotel met 111 kamers en appartementen. Het Lighthouse Hotel & Spa is ingericht voor gasten met verschillende smaken, voorkeuren en interesses - van strandvakantiegangers tot wellnessgasten.

Het grote bouwvolume werd opgedeeld in kleine afzonderlijke structuren en straalt een typische Noord-Duitse havencharme uit. Voor de waarnemer ziet het Lighthouse Hotel & Spa er dan ook uit als een ensemble van verschillende gebouwen waarin naast het hotel ook drie restaurants, vergaderzalen, een delicatessenzaak, twee winkels en een havencafé zijn ondergebracht.

De moderne architectuurtaal voegt zich harmonieus in de omgeving tussen de dijk, de vuurtoren en de museumhaven. Het ontwerpconcept is een melange van maritieme invloeden en industrieel design. De binnenhuisarchitectuur is sierlijk en kalm. Tegelijkertijd straalt het design coolness en urban chic uit.

Toegankelijkheid ontmoet industrieel ontwerp

Zwarte bouw- en designelementen lopen als een rode draad door het ontwerp van het hotel. HEWI System 900 oplossingen integreren harmonieus in hotelbadkamers en barrièrevrije sanitaire ruimten.

HEWI producten van System 900 met een elegante donkere poedercoating passen in het industriële design van rode baksteen en matzwarte elementen van het interieurontwerp en maken een stijlvol ontwerp mogelijk barrièrevrije hotelbadkamers.

Leer meer over toegankelijke oplossingen in hotelarchitectuur.

Krijg nieuwe perspectieven op universeel ontwerp, laat u inspireren door architecturale oplossingen en ontdek hoe creatief toegankelijkheid kan zijn!

Download gratis uw persoonlijke uitgave als PDF.

Two stacked brochures labelled Design Comfort Care

 

Publicatie gratis downloaden

Details

Type object

Hotel

Foto's

 

Locatie

Büsum

Architect

Planning consortium Architekturbüro Ladehoff GmbH, Hardebek

Modernisering

2019

bouwer

-

Producten gebruikt

Andere onderwerpen